8 Mayıs 2014 Perşembe

İyi geceler yazısı olsun bu da o zaman!

Tek bir hatayla yediğim birçok darbe oturup düşünmemi sağladı. Hep affetmek zorunda olduğumu düşündüğüm insan, canımdan bir parçam.. Değer mi? Sevse aynı hatayı tekrar tekrar yapar mı? Ne olursa olsun affedileceğini bilmenin hafifliği belki de onunki. Belki de bağlılık, bahane her zaman bulunur evet ama bu kadar üst üste yapıyorsa sen oturup düşüneceksin. Aitliğini bir kenara fırlatıp, az önce tanışmış gibi düşüneceksin.

 Acıların son bulmaz evet ama tazelenmez en azından. Zaman alıştırır elbet kanata kanata.. Önemli olan senin acıya olan dayanıklılığın, korkusuzluğun.. Güçlü değilim onsuz eksiğim deme, güçlüsün. Gerektiğinde korkmadan haykırmayı bilmelisin. Her anının, her şarkının, o içini kemiren duygunun karşısında sağlam duvarlar örmeyi öğrenmen gerek çünkü hayat sanıldığından çok daha uzun. Zaman gelir 1 saat sana 1 yıl gelir. İşte o zaman ben burdayım, beni de anlayın diyebilmek için korkmamalısın, güçlü olmalısın. Acının dibine batıp batıp tekrar tırmanmak yerine batmamayı öğrenmelisin. Yaşadıkların farketmeni sağlamalı.

 Son olarak yeni sayfalar açmayı gerektiğinde yaprağı düşünmeden koparıp atmayı öğrenmelisin. Evet biliyorum kimsenin eksiğini dolduramaz kimse,her gelen farklı bir derdinin çaresi olur ama bilmelisin ki bu kadar acıyla yaşamaktansa izin vermen daha iyi. O zaman mutlu anılar için zamanın olur.ama dedim ya önce güçlü olmayı en önemlisi korkmamayı öğrenmelisin..

3 yorum:

  1. Neden kendimize saygımız az neden en çok kendimizi düşünüp kendimizi önemsemeyiz neden bize acı verenleri hayatımızdan hemen silmeyiz neden göz göre göre aynı şeyi yaşamaktan haz duyarız bütün bunları düşünüp aklını çalıştırdığında bu dünyada en değerli şeyin kendinin olduğunu anlarsın kendine iyi bak çünkü kimse sana sen kadar iyi bakamaz buda benden iyi geceler yorumu olsun :)

    YanıtlaSil
  2. Insan nedense biraz mazosist bir yaratik, seviyor aci cekmeyi. Hepimiz aslinda en yakinlarimiz tarafindan acitiliyoruz ama bir turlu kesip atamiyoruz, kangren oluyor o yara ancak o zaman aklimiz basimiza geliyor. Fazla taviz vermemek lazim kimseye, en onemli sensin ve sen olmalisin.Sevgiyle, incinmeden yasaman dilegimle.

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için:) İnsan zaafları olan bir varlık düşündüğün şeyi anlaman her zaman, vakit alır bu yüzden hemen silemiyoruz belki de. Ne kadar bilsekte en değerli olanın kendimiz olduğunu zaaflarımıza yenik düşüyoruz yine de çoğu zaman bile bile..

    YanıtlaSil

Pages - Menu

Popular Posts

Blogroll

Navigation Menu

Blogger templates

Blogger news