22 Ağustos 2014 Cuma

Sevmek






İnsanın kendisine yakıştırması zor. Kabul edemese de bencildir her insan biraz, mükemmelleştirir kendisini kendisinde. Herkes eksiktir gözünde. Bekler ki her parçası uysun karşısındakine, farketmeden cisimleştirir sevdiğini gözünde, değersizleştirir. Uzaktan sevmek daha kolaydır aslında her zaman. Hayal kırıklıkları vermez bedene, ruha. Ona istediği her özelliği yükleyebilir uzaktan çünkü kimi isterse odur sevdiği gözünde. Peki ya geldiğinde sevdiği? O zaman ne olur? Hayal kırıklıkları bırakmaz peşini. Her insan yalnızlığa mahkumdur aslında. Yalnızlığın ne demek olduğunu bilmeyen gerçek mutluluğun verdiği hazı da bilmez hiçbir zaman.

Çok düşünürsen eğer çok kurar çok planlarsan kafanda, sende yalnızsın aslında hep. Yanındakiler sana veremez huzuru. Sen eksiksin, yalnızsın hep çünkü kafanda kurduğun aslında hiç var olmayan kişiyi beklersin, sen yanındakini hep o sandın çünkü ona yükledin istediğin özellikleri, peki ya onun benliği?

Hisler özeldir her zaman. Senin mantığına göre işlemez ruha, sende kabul edemezsin çoğu zaman zaten içindekini. Kurma kafanda bırak hayat sana getirsin sen sev, benimse, için kabul etsin.

Bırak gelsin gürültülü patırtılı, girsin hayatına sen hiç beklemezken. Çalmasın kapıyı, kırsın girsin o ayakkabılarıyla. Sen duvarlarını kuşanamadan gelsin. Seni o loş ışıkta saklandığın köşende görsün ilk, öyle sevsin. En çirkin halinle sevsin ki seni, seninde işlesin içine. Bırak gerçek olsun bir şeyler de hayatında. Onun gördüğü senle diğerlerinin gördüğü sen farklı olsun. Sen sev, kendini bırak ki karşından da bekleyebilesin aynı şeyi.

Her şeyin sonu vardır bende bilirim. Hayatın da vardır elbet. Hayatın sonunu düşünerek bugünü nasıl yaşarsın peki? Bırak o zaman çıkma evinden hiç, sonu gelen hayat için bir şeyleri iyileştirmeye çalışma, ne farkeder? Ama yapmazsın hep iyisi olsun istersin. Bende onu diyorum ya doyumsuzsun. Yetinmeyi bilmezsin çünkü insansın. Düşünme bu kadar çok, kolay yaşlanırsın.

Sevmek nedir sevilirken tatmak istiyorsan eğer fırlat gitsin her şeyi çırılçıplak kal. Buyursun gelsin böyle sevsin ruhunu sevsin senin, olduğun gibi sevsin. Sende sev onun ruhunu, içindeki adamı. Söylediklerini bir mıh gibi kazısın aklına. Senin söylediğin yanlışsa bırak o düzeltsin, mükemmel değilsin bırak o tamamlasın eksiğini. Sende onu tamamla, iki bedene iki ruh çok fazla. Bırak tek ruh olun hayırlarınız evetleriniz karışsın birbirine. Karıştırsın aklını bulama ne düşündüğünü. Bugüne kadar bu kadar düşündün de ne oldu? Unutma sadece katılmadığın savaşları kaybedersin. Her yenilgi de sana doğru olanları katar. Doğru dediğin nedir ki? Var mıdır öyle bir şey? Özneldir doğrular kanıtlanamaz. Kanıtlamaya çalışma.

Alışmaktan korkma, ait olmak güzeldir sevdiğin insana. Yanında saatler, dakikalar gibi geçen birine ihtiyacı vardır her insanın. Hayat zaten kötü, zaten zor. Seninle zorlukları sırtlanacak birine ihtiyacın var. Bırak hafifletsin hayatın yükünü. Beynin zora düştüğünde iki saniye mola verip düşünebileceğin biri olsun hayatında. Üçüncü saniyede kolaylaştırabilen biri olsun. Üzülmekten, kırılmaktan korkma. Mahkumsun üzülmeye bırak sevdiğin üzsün onun verdiği haz bile bir başka.

Çok fazla kelimeye de gerek yok. Bırak bakışları anlatsın sana sevip sevmediğini. Onun nefesi sana umut olsun. Öptüğü zaman lanet edebil onsuz geçen bunca zamana. Sarıldığında sana dolsun boşlukların, sarılmak anlam kazansın lügatında. Sevdiğini söylemeye cesaretin olsun. Bırak o sevmezse kendine ayıp eder diyebilmelisin.

Bir rakı masasında ansızın aklın onda olsun mesela. İçindeki onunla tokuştur kadehini, bir anlam kazansın kadeh. Gülüşü gelsin aklına sonra silinsin tüm hafızan. Sen saf sev, temiz sev. O sevginin sana verdiği mutluluğun yanında üzüntü dediğin nedir ki?

Dinle sevdiğin insanı, konuşmayı bilmeyen bebekler gibi ol o konuşurken. Sen kelimelere sığınmadan da bilebilsin o anladığını. Üzüntünüzü paylaşabildiğiniz kadar varsınız. İlk git onun omzunda ağla. En güzel gününde de o olsun, en kötü gününde de. Kendi gönlünde onun krallığında yaşa, kontrol edemezsin her şeyi, anla artık. Sana dokundüğu zaman anla artık yalnız değilsin.

Korktuğunda ona sarıl, mutlu olduğunda ona sarıl, içindeki onla baş edemediğinde ona sarıl. Diğerleri anlamadıysa git ona sarıl. Başarısız olduğunda ona sarıl, ona anlat. Ona kızdıysan yine ona sarıl, başka kollarda arama mutluluğu.

Hatalarını telafi et. Gururuna, kibirine yenik düşme. Soğukları sarılarak ısıtın. O sarılmazsa git sen sarıl, sevdanın ayıbı, yanlışı olmaz. O kızdıysa sen alttan almayı bil, sen kızdıysan o bilsin.

Acıtsın acıtabildiği kadar, kanatsın. Senin sevdiğinin çeyreğini bile sevemesin. Bıraksın gitsin seni karanlıklara. Yarım bıraksın. Yarım olsun ne farkeder? Neyin garantisi var ki hayatında? Sen dene gerekirse yenil. Yenilgileri büyütme gözünde. Galibiyet kadar yenilgi de alırsın bu hayatta. Sen ne kadar planlarsan planla. Hayat bu ya beklediğin gibi olamaz hiçbir zaman. Sevmek korkutmasın gözünü. Sevmeyi bilmeyen insan kaybetmeye mahkumdur. Cesur ol, haykır sevgini. Hayatına anlam kazandırmak senin elinde. İyisiyle kötüsüyle benimse hayatı. Risk almayı bil. Hayatta başlı başına bir kumar değil mi zaten? Hayal dünyasında yaşayan bir korkak olacağına kendi bataklığınnda yaşa..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Pages - Menu

Popular Posts

Blogroll

Navigation Menu

Blogger templates

Blogger news